Hibah Takaful untuk Syarikat

(Anda perlukan ini jika menjalankan perniagaan)

Kenapa Usahawan Perlu Ada Hibah Takaful untuk Syarikat?

Kita biasa dengar tentang hibah takaful untuk peribadi tetapi tak pernah pula dengar hibah takaful untuk syarikat. Macam mana tu?

Ini contohnya, Seorang owner restoran, apabila ditanya tentang hutang, ini adalah antara jawapannya:

“Bang, syarikat ada hutang apa?”

Kebiasaanya,
1. Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
2. Overhead tahunan syarikat let say 2 kedai RM500,000
3. Hutang lori atau vendor RM200,000

Saya bertanya, “incase kalau tuan meninggal dunia, agak-agak staff akan stay tak dengan syarikat?”

Dari riak muka owner ini, dia menjawab staff akan cabut jika owner atau penggerak business meninggal dunia.

Jika itu berlaku, setuju tak cakap saya wife akan pening nak bayar hutang-hutang tuan yang ada?

Ya, setuju!

Jika ini berlaku, bagaimana pasangan anda ataupun rakan kongsi anda nak bayar hutang-hutang syarikat yang ada ni?

Jalan paling mudah, tutup business je. Betul tak?

Tak juga, anak-anak dan isteri nak makan apa kalau punca pendapatan ni di tutup.

Dalam masa 10 tahun, dari 10 orang usahawan yang menjalankan perniagaan tiada Polisi Hibah Takaful untuk Syarikat. Yang mereka ada hanyalah pelan peribadi Takaful.

Tuan/Puan, polisi hibah takaful ini hanyalah untuk kegunaan peribadi. Polisi takaful peribadi ini tidak di boleh di jadikan pelan Hibah Takaful untuk syarikat.

Di sini pentingnya ada polisi Hibah Takaful untuk syarikat, contohnya RM1 Juta dan penerima manfaatnya adalah syarikat!

Bukan apa tuan, polisi Hibah Takaful untuk Syarikat RM1 Juta ini pampasannya dapat kepada syarikat. Rakan kongsi yang masih ada, boleh gunakan wang ini untuk teruskan perniagaan sekurang-kurang 2 tahun tanpa masalah.

Jika wife anda yang perlu meneruskan perniagaan, tak kesian ke bang, Wife perlu besarkan anak-anak. Dia mungkin tiada pengalaman dalam menjalankan perniagaan. Abang bagi hutang besar atas kepala dia pulak tu!

Anak-anak ramai.

So macam mana caranya?

Caranya mudah sahaja, Abang as KEYMAN syarikat perlu ambil perlindungan Takaful RM1 Juta.



3 PERKARA APA YANG BOLEH DI BUAT DENGAN MANFAAT TAKAFUL RM1 JUTA?

  1. Apabila syarikat menerima cheque manfaat takaful RM1 Juta, rakan kongsi atau wife anda boleh rancang nak bayar apa dulu. Sekurang-kurangnya tahunan OVERHEAD wajib sudah ada. Mungkin boleh survive 2 tahun.

  2. Staff tak lari. So business boleh berjalan macam biasa.

  3. Business boleh berjalan macam biasa jika pemilik syarikat sudah menyediakan kewangan yang kukuh khusus cover main expenses syarikat.

  4. Manfaat takaful ini boleh di jadikan backup duit nak hutang-hutang yang ada seperti vendor atau LHDN.

  5. Pasangan boleh gunakan wang ini untuk expand business atau buat development produk baru.

Anda dapat sesuatu?
Untuk penerangan yang lebih jelas dan terperinci, isikan Borang Quotation di bawah atau terus tekan link whatsapp yang telah disediakan.

Borang Quotation

(nombor yang boleh whatsapp & call)

What is 7+4?

What is 7+4?

Visits: 16

SyaihanSirotin.com Hai, tekan loceng untuk terima promosi dan update dari website ini :-)
Dismiss
Allow Notifications