Etiqa Travel TripCare 360 Kini Menawarkan Faedah Yang Dipertingkatkan

Penghujung tahun semakin hampir dan itu hanya bermakna satu perkara: musim cuti! Horrayy! Jika anda merancang perjalanan untuk bercuti, mulakan dengan senarai semak keperluan perjalanan anda, supaya anda mempunyai semua yang anda perlukan.

Persediaan awal tak kalut di kemudian hari!

Satu perkara penting untuk ditambah ke senarai anda ialah perlindungan perjalanan, lebih dikenali sebagai insurans perjalanan atau takaful perjalanan.

Apakah Liputan Pejalanan atau ‘Travel Coverage?
Liputan Perjalanan atau ‘Travel Coverage’ ialah jaring keselamatan untuk perjalanan anda . Ia boleh membantu anda membayar perbelanjaan yang tidak dijangka dan kerugian yang mungkin berlaku dalam perjalanan anda, seperti:

  • Penerbangan tertunda atau dibatalkan
  • Bagasi hilang atau rosak
  • Kecurian pasport
  • Kecemasan perubatan

Perlindungan perjalanan boleh membantu anda mengelak daripada membayar keluar dari poket untuk perbelanjaan ini, yang boleh menjimatkan banyak wang anda.

Etiqa TripCare 360 ​​membuat pilihan yang baik untuk liputan perjalanan kerana ia meliputi pelbagai kesulitan perjalanan . Pelan ini kini datang dengan faedah yang dipertingkatkan, memberikan lebih perlindungan dan nilai untuk wang anda.

Berikut ialah beberapa kelebihan TripCare 360 ​​yang dipertingkatkan.

Manfaat Dipertingkat Liputan Perjalanan TripCare 360

1) Meliputi Perjalanan Antarabangsa Sehingga 180 Hari

Melancong ke luar negara untuk jangka masa yang panjang? TripCare 360 ​​kini meliputi perjalanan antarabangsa sehingga 180 hari, peningkatan daripada tempoh 90 hari sebelumnya. Ini bermakna anda boleh melancong ke luar negara untuk jangka masa yang lebih lama dan kekal dilindungi sepanjang perjalanan anda.

2) Merangkumi Semua Punca Kelewatan Perjalanan

TripCare 360 ​​kini meliputi kelewatan perjalanan yang disebabkan oleh sebarang sebab. Sama ada cuaca buruk, kegagalan elektrik syarikat penerbangan atau sebarang situasi tidak dijangka yang lain, yakinlah bahawa anda dilindungi.

Anda akan menerima RM100 secara automatik jika penerbangan anda dalam Malaysia atau luar negara ditangguhkan selama 2 jam. Jika anda dalam perjalanan antarabangsa, anda akan mendapat tambahan RM250 untuk setiap tambahan 6 jam kelewatan, sehingga jumlah perlindungan maksimum.

Jadual di bawah meringkaskan jumlah maksimum yang anda akan dapat untuk kelewatan perjalanan dengan setiap pelan TripCare 360:

3) Melindungi Kelewatan Bagasi Semasa Pulang ke Malaysia

Planes on the Airport

Menunggu bagasi anda selama berjam-jam boleh meletihkan, terutamanya selepas jarak jauh. Untuk mengurangkan kekecewaan itu, TripCare 360 ​​kini melindungi kelewatan bagasi apabila anda pulang ke Malaysia.

Ini melengkapkan perlindungan sedia ada untuk kelewatan bagasi semasa ketibaan anda ke luar negara, memastikan anda dilindungi di kedua-dua hujung perjalanan anda!

Harap maklum bahawa anda akan dilindungi jika bagasi anda ditangguhkan sekurang-kurangnya 6 jam. Berikut menunjukkan jumlah yang anda akan dapat untuk kelewatan bagasi apabila anda pulang ke Malaysia:

4) Menawarkan Perlindungan Pilihan COVID-19 yang diperbaiki

Di samping faedah yang telah kami nyatakan, terdapat juga penambahbaikan pada perlindungan pilihan COVID-19:

  • Mengurangkan tempoh menunggu daripada 14 kepada 7 hari. Ini bermakna anda boleh mendaftar untuk pelan perlindungan perjalanan anda lebih dekat dengan tarikh perjalanan anda, memberikan anda lebih fleksibiliti dalam perancangan.
  • Kos yang lebih rendah dengan diskaun sehingga 75%. Jimat wang untuk perlindungan COVID-19 supaya anda boleh berbelanja lebih pada perjalanan anda.

Dengan perlindungan COVID-19, anda layak mendapat pelbagai manfaat, termasuk sehingga RM5,000 jika anda perlu membatalkan perjalanan anda kerana COVID-19, dan sehingga RM300,000 untuk perbelanjaan perubatan COVID-19.

Lihat polisi atau perkataan sijil untuk keseluruhan faedah yang anda akan perolehi dengan TripCare 360.

Nikmati Perjalanan Hebat dengan Enhanced TripCare 360

Dengan pelan perlindungan perjalanan TripCare 360, anda tidak perlu bimbang perjalanan anda, jika sesuatu yang tidak dijangka berlaku dalam perjalanan anda. Dan inilah faedah manfaat yang anda boleh menikmati dengan hati yang tenang ketika anda dalam percutian. Lindungi insurans atau takaful TripCare 360 ​​dalam beberapa minit sahaja, dan nikmati perjalanan yang hebat!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Borang Quotation

(nombor yang boleh whatsapp & call)

What is 7+4?

What is 7+4?

Views: 13

SyaihanSirotin.com Hai, tekan loceng untuk terima promosi dan update dari website ini :-)
Dismiss
Allow Notifications