Tenggelamnya Titanic

Polisi Takaful You Macam Penumpang Kelas Ketiga Titanic Ke?

Assalamualaikum.

Polisi Takaful you comprehensive atau tak?

Tak tau? Macam ni… kalau comprehensive, ada 5 benefits ni:

1. Pampasan kematian/lumpuh kekal
2. Pampasan Kemalangan
3. Pampasan Penyakit kritikal
4. Medical card
5. Savings

Kalau takde salah satu, maknanya polisi Takaful you tak comprehensive.

Kenapa kena ada plan yang comprehensive? Supaya kita tak jadi macam penumpang kelas ketiga kapal Titanic. Ada life jacket, terjun dari kapal tapi mati kesejukan sebab hypothermia. Diorang ada protection (life jacket sahaja), tapi tak cukup. Dah la alat kecemasan tak cukup, tempat penumpang kelas ketiga pulak terletak kat bahagian perut kapal dan dipisahkan dari bahagian atas kapal oleh pagar besi.

Penumpang VIP elok je selamat sebab ada life jacket dan ada life boat. Satu lagi faktor yang buat mereka selamat ialah tempat penumpang VIP terletak di bahagian paling atas dan paling dekat dengan life boat. Itulah namanya comprehensive protection plan.

Kalau takde Takaful pulak, bukan “you jump, i jump”… tapi “you jump, bye bye”.

I only need 10 minutes, a pen and a blank paper to show you how to protect your financial risk efficiently.

You tak payah amik Takaful dengan saya pun takpe, janji saya dapat share ilmu yang bermanfaat ni. 😉 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Borang Quotation

(nombor yang boleh whatsapp & call)

What is 7+4?

What is 7+4?

Views: 3

SyaihanSirotin.com Hai, tekan loceng untuk terima promosi dan update dari website ini :-)
Dismiss
Allow Notifications